Rocailles glaskralen

Rocailles ook wel borduurkralen of seed beads genoemd vindt u in ons assortiment in een ruime keuze. Van de gewone basic glas rocailles tot de maatvaste Miyuki rocailles kralen in verschillende afmetingen en kleuren. Rocailles worden veel gebruikt voor het weven ( Loom en off – loom bead weaving) maar zijn ook zeker geschikt voor het rijgen of te gebruiken als tussenkraal.

 

 

Verfijnd zoeken

Rocailles glaskralen - Wat zijn het?

Iedere kralen hobbyist heeft er wel eens mee te maken gehad: Rocailles, ook wel seed beads, kleine kraaltjes of indianen kralen genoemd. Rocailles worden meestal van glas gemaakt, maar een hele enkele keer worden ze ook wel eens van keramiek, metaal of zelfs kunststof gemaakt.

Rocailles kralen - afmetingen

Rocailles zijn in verschillende afmetingen verkrijgbaar, de meest voorkomende maten zijn 15/0 (± 1.3mm) , 11/0 (± 1.8mm), 8/0 (± 2.5mm) en de 6/0 (± 3.3mm) kleine verschillen in afmeting kunnen tussen de verschillende Tsjechische en Japanse fabrikanten zitten zoals de Miyuki of Toho Rocailles. De basic rocailles zijn minder maatvast en kunnen onderling grote verschillen hebben waardoor ze niet echt geschikt zijn voor het weven.

Rocailles een fantastisch en veelzijdig product

De rocailles glaskralen danken hun bekendheid en populariteit aan hun veelzijdigheid en worden voor heel veel projecten gebruik. Natuurlijk zijn de kleine kraaltjes geschikt om te rijgen, denk hierbij maar eens aan een brilkoordje of de trendy enkelbandjes waar ze vaak in worden verwerkt. Maar ook kom je ze veelvuldig tegen als borduurkraal verwerkt in kleding en natuurlijk voor het haken van sieraden of weven van armbandjes of zelfs tasjes. Daarnaast kom je de rocailles vaak tegen als tussenkraaltje in diverse projecten.

Rocailles kralen kopen

Bent je op zoek naar Rocailles kralen in Nederland of België? Dan zit je op Kralenkiosk.com precies goed. Hier vind je rocailles kralen in alle gangbare kleuren. En van de verschillende merken, zo hebben we Miyuki rocailles in ons assortiment maar ook een grote keuze aan TOHO rocailles en basic rocailles. Of het nu zwart, blauw, rood, groen, geel of bruin is. We hebben alle denkbare kleuren en coatings rocailles kralen. Bijzonder praktisch, het maakt niet uit of u Rijgt, haakt, borduurt of naait: Rocailles glaskralen zijn geschikt voor vele soorten handwerk.